Laudetur Iesus Christus!

Miejsce na powitania.
Aurelio Medici-Zep
Kontakt:

Laudetur Iesus Christus!

Post autor: Aurelio Medici-Zep »

Laudetur Iesus Christus!

W efekcie nocnego błądzenia po Polinie, odkryłem z radością, że wielu moich mikronacyjnych przyjaciół los wywiał w te strony. Cieszę się, że mogę Was spotkać. Dla tych, z którymi spotykam się po raz pierwszy - nazywam się Aurelio de Medici y Zep i przybywam z Rotrii. Związany byłem jednak z wieloma państwami, szczególnie z Brodrią i pośrednio z Bialenią. I właśnie - w obliczu upadku Bialenii oraz Brodrii, zapragnąłem odzyskać moje dawne dziecko - Noklezję, a następnie urządzić na jej bazie coś zupełnie nowego. Pomysł ten krążył w mej głowie od lat - aby z Noklezji stworzyć coś na wzór Świętej Góry Athos (w jedności z Rotrią), gdzie rządziliby mnisi oraz duchowni, lecz - w odróżnieniu od Rotrii - raczej (z wyjątkami oczywiście) obrządku wschodniego. Ponieważ Rotria przechodzi wielki kryzys, który może jeszcze długo potrwać (oby jak najkrócej), mógłbym sporo uwagi poświęcić temu nowemu dziełu. Byłoby to wielkie przedsięwzięcie narracyjnie, niezmiernie bogate kulturowo i estetycznie.
Co o tym sądzicie? Czy mógłbym to uczynić z Waszą pomocą?

Z najserdeczniejszym pozdrowieniem i (jeszcze) patriarszym błogosławieństwem
Aurelio de Medici y Zep, obecnie i chwilowo Stefan I
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Laudetur Iesus Christus!

Post autor: Juraj Zvolynský »

Wasza Eminencjo,
Niezmiernie mnie cieszy Wasza obecność na forum Bastionu. Nie mniej, chciałbym wam powiedzieć, że na Pollinie zaszło dużo zmian od czasu, gdy była tutaj Brodria, czy też Noklezja, a My nie jesteśmy pod zarządem wszystkich ziem imperialnych, ażeby dzielić się jej ziemiami.

Proszę spojrzeć na mapę, jest ona praktycznie aktualna (Brakuje Dominium Aquelii jako nandyjskiego):
https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 206997.png

Nie ma już ziem, które dobrze znamy. Rolę wiodącą w byłej Brodrii, de facto trzyma moja osoba dzierżąca regalia Imperialnej Brodrii, nie mniej wiele to już teraz nie znaczy, a także nie mi dzielić ziemiami. Jeśli nie zależy Wam koniecznie na tym, aby odtwarzać cały kraj, a będzie potrzebny skrawek ziemi na Świętą Górę Athos to wydaje mi się, że zarówno My, jak i Biały Chan jesteśmy w stanie wydzielić miejsce należące do Ciebie przyjacielu.
Chyba, że oczywiście chcesz negocjować z innymi państwami, aby utworzyć całkowicie niepodległe Państwo Kościelne na forum Bastionu. Zależy naprawdę od Ciebie, chociaż powiedzmy sobie szczerze, narodowy Kościół dla Nan Di i Nowej Ordy brzmi bardzo dobrze.

Z wyrazami szacunku,
Niebiański Cesarz.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Cześć, Aurelio!

Może wybierzesz sobie kawałek górskiego terenu na pograniczu Nan Di i Nowej Ordy, by tam stworzyć kraj mnichów? Ja z chęcią wieczyście wydzierżawię kawałek ziemi na taki projekt i myślę, że Cesarz również da się namówić. Mógłbyś dostać zupełnie osobny dział na forum Bastionu i Twoje państwo byłoby całkowicie niezależne, a przy okazji mogłoby sprawować jurysdykcję kościelną nad Nan Di i Nową Ordą.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Można też pogadać co z tymi pozostałymi strefami okupacyjnymi. Nan Di swoją wykorzystała, ale na innych nic się nie dzieje. Może zgodzą się odstąpić teren (jakąś część) na nowe państwo, skoro żadna koncepcja się tam nie wyklarowała?
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Wydaje mi się, że żyjemy na tyle w dobrych relacjach jeśli chodzi o państwa ościenne, że nie powinno być z tym żadnego problemu.
Dehreińska Strefa okupacyjna dla Schwarzengraua jest teraz de facto niczyja, może Andrzej mógłby wejść z nim w kontakt i przekazał by te ziemie naszemu Aurelio?
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Karl przekazuje, że nie jest zainteresowany tymi ziemiami i nie planuje powrotu do mikroświata.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 10 wrz 2023, 18:01 Karl przekazuje, że nie jest zainteresowany tymi ziemiami i nie planuje powrotu do mikroświata.
No to moim zdaniem staje się to OBPP i Aurelio może tam sobie zbudować to państewko.

Dla czytelności zaznaczyłem na szybko na starej mapce (dlatego pewne rzeczy mogą tam być nieaktualne), na której dokonywaliśmy roboczego podziału brodryjskich terenów.

Podkolorowałem na purpurowo (do "czarnych" chyba pasuje), ale opis jaki były czyli "Strefa okupacyjna - szara).

Obrazek

Link do kustosza: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 614114.png
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Bardzo się cieszę, że już niedługo będziemy mogli powitać na Bastionie kolejne państwo. Szkoda, że Herr Schwarzengrau nie pojawił się tutaj. Nie mniej wrócił do nas przyjaciel. :)
Awatar użytkownika
Baltazar Dostojewski Stempel
Kontakt:

Post autor: Baltazar Dostojewski »

Witaj w Bastonie.
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski

Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”