Kurier Republiki
Moderator: Karl Schwarzengrau
- Norbert Byfyj • Stempel
- Kontakt:
Kurier Republiki
Chciałbym oficjalnie przywrócić w SRND medium jakim był Kurier Republiki. Nieregularnik mojego autorstwa przybierał rozmaite formy i tak samo nie zapowiadam jaką formę będę stosował. Na pewno kronika kuriera, która przerodziła się w Suderlandzką Kronikę Filmową nie będzie planowana w ramach tego projektu.
Ostatni wpis Kuriera miał miejsce na początku 2020 roku gdy ogłosiłem jego zamknięcie, zaś ostatni właściwy wpis to jeszcze jesień 2019. Także przyjąć można że minęło 5 lat. Kurier pojawi się w którymś momencie i wykorzystam do tego to interesujące narzędzie nazywane Kustoszem. Nie obiecuję regularności, nie obiecuję najwyższej jakości jak dawniej. Obiecuję tylko że będzie coś, ale jak duże to się dowiemy.
Ostatni wpis Kuriera miał miejsce na początku 2020 roku gdy ogłosiłem jego zamknięcie, zaś ostatni właściwy wpis to jeszcze jesień 2019. Także przyjąć można że minęło 5 lat. Kurier pojawi się w którymś momencie i wykorzystam do tego to interesujące narzędzie nazywane Kustoszem. Nie obiecuję regularności, nie obiecuję najwyższej jakości jak dawniej. Obiecuję tylko że będzie coś, ale jak duże to się dowiemy.
Norbert Byfyj - człowiek Koburgii i Suderlandu
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Kurier Republiki
Świetnie. Im więcej prasy w Bastionie, tym lepiej. Trzymam kciuki za wenę i wytrwałość! 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Kontakt:
Dziękuję,
Będzie dużo jej potrzeba bo wciąż nie mam pewności w którym kierunku z tym pójść
Będzie dużo jej potrzeba bo wciąż nie mam pewności w którym kierunku z tym pójść
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Cieszę się, że prasa rodzi się i naprawdę kibicuję. Sam mam w planach wystartować z jakimiś wywiadami i wspominankami, ale czy się uda, również czas pokaże.
- Kontakt:
Pierwszy tekst, napisany trochę na rozgrzewkę by zobaczyć jak mi się pisze. Zapraszam serdecznie
Numer #001
Numer #001
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Według ISM Marks napisała w ciągu miesiąca 340 z 457 postów w swoim kraju. Nic dziwnego, że spora część to monologi bez większej wartości. Z jednej strony podziwiam upór - mi by się szybko odechciało. Jednocześnie mam wrażenie, że Marks to jeden z mikronautów, którzy się marnują w imię... No właśnie, w imię czego? Ambicji posiadania prywatnego, całkowicie suwerennego państwa?
Oczywiście każdy może bawić się jak lubi. Ale też każdy może komentować.
Oczywiście każdy może bawić się jak lubi. Ale też każdy może komentować.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chyba pisanie tych encyklopedii sprawia tej osobie jakąś przyjemność. Ciężko mi uznać to za bardziej autystyczne niż... no wszystko w mirkonacjach.
- Kontakt:
Tak,
Chyba jako twórca dzieł wybitnie autystycznych nie powinienem aż tak rzucać tym kamieniem, ale jednak rzuciłem.
Jest to trochę intrygujące, że przez 3 miesiące nie wykluło się nic więcej i Suderland jest technicznie wieloosobową krainą gdzie niemal wszystko produkuje jedna osoba. Pewnie jeszcze napiszę to wiele razy, ale być może udzieliłbym wsparcia i działał w tym tworze, gdyby nie to jak niesamowicie jestem poddany karze milczenia od 2018 roku. Mimo wszystko te encyklopedie dałoby się zamienić na coś ciekawszego narracyjnie. Jakaś większa historia odbudowy kraju, gdzie potencjał jest o wiele większy, a z tego co widzę są to tylko posty inwentaryzacyjne.
Chyba jako twórca dzieł wybitnie autystycznych nie powinienem aż tak rzucać tym kamieniem, ale jednak rzuciłem.
Jest to trochę intrygujące, że przez 3 miesiące nie wykluło się nic więcej i Suderland jest technicznie wieloosobową krainą gdzie niemal wszystko produkuje jedna osoba. Pewnie jeszcze napiszę to wiele razy, ale być może udzieliłbym wsparcia i działał w tym tworze, gdyby nie to jak niesamowicie jestem poddany karze milczenia od 2018 roku. Mimo wszystko te encyklopedie dałoby się zamienić na coś ciekawszego narracyjnie. Jakaś większa historia odbudowy kraju, gdzie potencjał jest o wiele większy, a z tego co widzę są to tylko posty inwentaryzacyjne.
Po rzucie okiem - faktycznie nie jest to zbyt czytelne. Czy można by to zrobić inaczej? Wydaje mi się, że każdy jest chyba jednak zmuszony rozstawiać samochodziki wedle swojego własnego zboczenia. Głosy z zewnątrz tego raczej nie zmienią.
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Pan Marks po prostu na siłę chce udowodnić, że zrobi Suderland lepiej niż my, że nie doprowadzi go do upadku. Temu służy budowanie iluzji sprawnego państwa, gdzie jest dużo obywateli, dużo działań. W rzeczywistości jednak widać jak na dłoni, że to wszystko jest wymuszane, nowi mieszkańcy mikronacji nie czują i są wyganiani do głosowań, aby dać legitymizację władzy. Gdyby ktoś realiów suderlandzkich nie znał, mógłby wysunąć tezę, że ci wszyscy pomagierzy to po prostu klony (poza głosowaniami w ogóle się nie wypowiadają bądź rzucą jedno zdanie). Masz absolutną rację, że zmarnowano wielki potencjał na wybudowanie czegoś na wzór Santery. I śmieszne to i smutne, niemniej to już nie nasz problem, odsunięto nas i zastąpiono zdalnie sterowanymi klakierami to takie są tego konsekwencje.Norbert Byfyj pisze: 15 lis 2024, 19:03 Tak,
[